Papryka marynowana

Papryka marynowana

Papryka marynowana

Za mną kolejna, pracowita sobota. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików, jest idealna do kanapek czy sałatek. Z podanej ilości 5kg wychodzi 12 słoiczków 0,54. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka marynowana Składniki 5 kg papryki czerwonej 1 łyżka płaska (potrzebna do posolenia wody, w której obgotowujemy paprykę) Zalewa: 9 szklanek wody 3 szklanki octu 10 % 2 szklanki cukru 24 ziarenka ziela 24 ziarenka pieprzu 12 listk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.