Sataye z kurczaka teryaki

Sataye z kurczaka teryaki

Sataye z kurczaka teryaki

Sataye to nazwa szaszłyków popularnych w południowo-wschodniej Azji, głownie w Tajlandii i Malezji. Są to małe, pikantne kawałki kurczaka na drewnianych patyczkach. Można je upiec w piekarniku lub zgrillować. Podawane są z ostrymi sosami. Składniki: ? 4 polędwiczki kurczaka ? 2 łyżki sosu teriyaki ? 1 ząbek czosnku ? kawałek 1 cm imbiru ? sól, pieprz ? garść makaronu ryżowego Sos imbirowy ? kawałek 3 cm imbiru ? 1 ząbek czosnku ? 1 łyżka masła ? 100 ml soku pomarańczowego ? 1 łyżka miodu ? 5 łyżek sosu teriya... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.