Sataye z kurczaka teryaki

Sataye z kurczaka teryaki

Sataye z kurczaka teryaki

Sataye to nazwa szaszłyków popularnych w południowo-wschodniej Azji, głownie w Tajlandii i Malezji. Są to małe, pikantne kawałki kurczaka na drewnianych patyczkach. Można je upiec w piekarniku lub zgrillować. Podawane są z ostrymi sosami. Składniki: • 4 polędwiczki kurczaka • 2 łyżki sosu teriyaki • 1 ząbek czosnku • kawałek 1 cm imbiru • sól, pieprz • garść makaronu ryżowego Sos imbirowy • kawałek 3 cm imbiru • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka masła • 100 ml soku pomarańczow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, imbir, polędwiczka, makarony, makaron, polędwiczki, kurczak, szaszłyki, grill, polędwiczki w sosie, sos do makaronu, sos do kurczaka, dania z makaronem, kurczak z czosnkiem, sok imbirowy, kurczak z makaronem, makaron z patelni, kurczak w miodzie, dania z kurczakiem

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.