Racuszki maślankowe z jabłkami

Racuszki maślankowe z jabłkami

Racuszki maślankowe z jabłkami

Jabłko pokrojone w plastry i smażone w cieście – takie właśnie racuchy pamiętam z dzieciństwa. Łatwiej i szybciej jest oczywiście zetrzeć jabłka na tarce, ale takie racuszki smakują inaczej i nie ma  efektu jak przy plastrach. Często racuchy robi się na bazie kwaśnego mleka, ja zrobiłam z maślanką. Są pyszne, miękkie i pachnące. Składniki: ? 350 g mąki ? 2 szklanki maślanki ? 2 jajka ? 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ? 2 łyżki cukru ? cukier waniliowy ? 5 jabłek ? cukier puder do posypania ? olej do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.