Pasztet z dzika pieczony w boczku

Pasztet z dzika pieczony w boczku

Pasztet z dzika pieczony w boczku

Jeśli przypadkiem natknęliście się tej zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: ? 50 dkg mielonego mięsa z dzika ? 2 jajka ? 1 plaster słoniny ok 5 dkg ? 10-15 śliwek suszonych ? 30 dkg boczku wędzonego w plastrach ? sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: ? 3 plastry boczku przeciąć na pół, na każdym położyć połówkę śliwki i zwinąć 6 ruloników. ? Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami, dodać pokrojoną w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.