Omlet z kurkami i boczkiem

Omlet z kurkami i boczkiem

Omlet z kurkami i boczkiem

Składniki dla 2-3 osób: ? 4 jajka ? 2 łyżki mleka ? 150 g boczku wędzonego ? 200 g kurek ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz ? szczypiorek ? sałata zielona np roszponka Wykonanie: ? Rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać kurki, sól i chwilę poddusić. Odłożyć. ? Roztrzepać jajka z mlekiem. ? Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wlać jajka. Podważać boki, aby masa wlała się pod scięty już omlet. ? Gdy omlet będzie prawie scięty, na połowie rozłożyć kurki z boczkiem, posypać pieprzem i złożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.