Marynowane gruszki słodko-kwaśne

Marynowane gruszki słodko-kwaśne

Marynowane gruszki słodko-kwaśne

Sezon gruszkowy niedługo się kończy. Aby zachować smak gruszek do przyszłorocznych zbiorów, proponuję Wam najlepsze gruszki, jakie kiedykolwiek jadłam, według rewelacyjnego przepisu mamy Sławka. Marynowane gruszki są słodko-kwaśne, jędrne i rozpływają się w ustach. Zapewniam, że po degustacji tych gruszek żadne inne nie będą smakować. Nie wymagają pasteryzowania! Składniki: ? 3 kg gruszek, najlepsze klapsy ? 250 ml octu ? 4 litry wody Syrop ? 1 butelka 500 ml octu 10% ? niecałe 2 butelki wody ? 4,5 szklanki cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.