Kurczak w sosie śliwkowo-imbirowym

Kurczak w sosie śliwkowo-imbirowym

Składniki na 4 porcje: • 12 sztuk podudzi z kurczaka Sos śliwkowo-imbirowy: • 50 dkg śliwek węgierek • świeży kawałek imbiru ok. 2 cm • 2 ząbki czosnku • 2 cebulki • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka octu balsamicznego • 2 łyżki cukru brązowego • gwiazdka anyżu • sól, pieprz Wykonanie: • Śliwki wydrylować, odłożyć 5 sztuk, resztę pokroić na małe kawałki. • Dodać stary imbir, czosnek zmiażdżony, pokrojone cebulki i resztę składników. • Gotować ok. 10 minut, gdy sos zgęstnieje dodać troch...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.