Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym

Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym

Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym

Następne danie z kuchni mojej Mamy. Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: ? 4 piersi z kurczaka ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia Panierka ? 2 łyżki mąki ? 2 jajka ? 2 łyżki majonezu Zalewa paprykow-cebulowa ? 1 cebula ? 1 papryka czerwona ? 1 papryka żółta ? 2 szklanki wody ? 1 szklanka cukru ? 1/2 szklanki oleju ? 1/4 szklanki octu ? 1 łyżeczka soli ? 200 g keczupu – 1 mały słoiczek ? 200 g k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.