Eskalopki cielęce Scaloppina al limone

Eskalopki cielęce Scaloppina al limone

Składniki dla 2 osób: ? 4 medaliony z udźca cielęcego ? mąka do panierowania ? sól, pieprz Sos ? sok z 1/3 cytryny ? starta skórka z 1/3 cytryny ? 2 łyżki masła ? 5 łyżek śmietany 30% ? sól, biały pieprz Szpinak ? ok. 6 brykietów mrożonego szpinaku w liściach ? 1 szalotka ? 1 ząbek czosnku ? 2 łyżki masła ? 4 łyżki śmietany ? 2 łyżki startego parmezanu ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Kawałki mięsa dokładnie roztłuc tłuczkiem przez folię spożywczą i uformować 4 zgrabne medaliony, przyprawić solą i pieprze...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.