Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara to klasyczne danie kuchni włoskiej, które swoje korzenie ma w regionie Lacjum, a dokładniej w Rzymie. Warto zaznaczyć, że prawdziwa Carbonara nie zawiera śmietany – to właśnie jajka, ser pecorino romano (ewentualnie parmezan), wędzony boczek guanciale (lub pancetta) oraz pieprz tworzą ten niezwykły sojusz smaków, który zadziwia prostotą i bogactwem gustu. Przyrządzona według tradycyjnej receptury Carbonara zaskakuje kremową konsystencją, którą zapewiają świeżo ubite jajka, połączone...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

spaghetti, boczek

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.