Salsa z ananasa

Salsa z ananasa

Salsa, dosłownie oznaczająca „sos” w języku hiszpańskim, jest podstawowym elementem kuchni latynoamerykańskiej i jest szeroko rozpowszechniona na całym świecie. Ta popularna potrawa wywodzi się z czasów przedkolumbijskich, kiedy to rdzenni mieszkańcy Ameryk wykorzystywali lokalne składniki do tworzenia różnorodnych sosów i dipów. Salsa ananasowa to kolorowy i pełen smaku dodatek do wielu potraw. Łączy w sobie słodycz ananasa z pikantnymi nutami, tworząc wyjątkową harmonię smaków. Jest to idealn...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryba, kurczak, sałatki

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.