Creme Brulee – Przepis

Creme Brulee – Przepis

Creme Brulee to deser, który zachwycił podniebienia na całym świecie swoją niezwykłą teksturą i charakterystycznym, skarmelizowanym wierzchem. Ten klasyczny francuski przysmak, znany również jako spalony krem, ma bogatą historię i niezliczone wariacje, co czyni go prawdziwym świadkiem kulinarnego rzemiosła. Creme Brulee wyróżnia się delikatnym, aksamitnym kremem na bazie żółtek, śmietanki i wanilii, który po upieczeniu i ostudzeniu zostaje posypany warstwą cukru i skarmelizowany za pomocą palnika. Kontrast międz...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.