Pasta lubczykowa

Pasta lubczykowa

Pasta lubczykowa

Lubczyk rośnie w ogródku w takim tempie, że nie nadążam go wykorzystywać na bieżąco, więc postanowiłam zrobić pastę z lubczyku. Pasta trochę przypominająca maggi bez żadnych ulepszaczy smaku może być stosowana do wielu potraw. Pomysł na tą pastę widziałam w tamtym roku na jakimś blogu, ale niestety nie pamiętam na jakim, ale bardzo fajny sposób na zamknięcie zdrowia w słoiczku. Składniki: 10-12 łodyg lubczyku (około 120 g) 20 g soli morskiej 4 łyżki oliwy Lubczyk umyć i osuszyć, oderwać listki od łodyg i pokroi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.