Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko

Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko

Łosoś z aromatycznymi truskawkami w zredukowanym balsamiko

SKŁADNIKI: 2 kawałki łososia ze skórą 200 g truskawek 400 ml ciemnego octu balsamicznego 6% sól i pieprz do ssmku garstka zieleniny: mix młodych liści sałat, szpinaku, botwinki lub rukoli czy roszponki 1-2 plasterki cytryny 2 łyżki oleju lub oliwy do smażenia 1/2 łyżeczki oliwy (opcjonalnie) do zieleniny Wykonanie: Skórę łososia oskrobać z łusek, opłukać i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Osuszonego łososia oprószyć solą i pieprzem. Ocet balsamiczny wlać do małego teflonowego rondelka lub na teflonową pat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.