Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Moje ulubione rollsy z ciasta francuskiego! Gruszka i gorgonzola to idealny duet, sprawdziły się i w tym wydaniu. Polecam nawet tym, którym to połączenie wydaje się dziwne:).  100g sera gorgonzola 2 spore gruszki 50g tartego sera mozzarella 1 arkusz ciasta francuskiego  1. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Razem z gorgonzolą kroimy w kostkę.  2. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Posypujemy go mozzarellą, gruszką i gorgonzolą. Zwijamy w roladę, kroimy na kawałki o szerokości 1-1,5 cm. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.