Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem

Przepis na : obiad

Ziemniaki z wody czy puree są smaczne, ale ileż można je jeść?:) Dlatego często sięgam po podobne przepisy, gdzie ziemniaki podane są w nieco innej formie. Obgotowane podpiekamy, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu.  1 kg ziemniaków 3 łyżki śmietany 12-18% 3 łyżki posiekanego koperku 50g startego, twardego sera, np. cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości. 2. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koper... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.