Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie

Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie

Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie

Przepis na : obiad

Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę. 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 300g pieczarek Marynata: 1/3 szklanki białego wina 4 łyżki musztardy 4 łyżki keczupu 3 łyżki śmietany 4 łyżki octu winnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, estragon, tymianek, gałka muszkatołowa natka pietruszki do posypania 1. Mięso kroimy w dość grube plastry. Cebulę i pieczarki kroimy drobniej. Składniki marynaty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.