Koreczki z białą kiełbasą, chrzanem i przepiórczym jajkiem

Koreczki z białą kiełbasą, chrzanem i przepiórczym jajkiem

Koreczki z białą kiełbasą, chrzanem i przepiórczym jajkiem

Oto mini przekąska na jeden kęs, świetna nie tylko na Wielkanoc! Przepiórcze jajka nie są u nas zbyt powszechne a szkoda, bo można wyczarować z nimi wiele pyszności:).  2 białe kiełbasy 14 przepiórczych jajek chrzan tarty kiełki rzodkiewki 1. Przepiórcze jajka gotujemy przez 5 minut na twardo. Studzimy i obieramy. Białą kiełbasę również gotujemy, studzimy, kroimy na 7 plastrów.  2. Na każdy plaster kiełbasy układamy chrzan i kiełki. Na górę układamy całe jajko, przebijamy wykałaczką. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.