Kofta kebab - gyros na patyku

Kofta kebab - gyros na patyku

Kofta kebab - gyros na patyku

Przepis na : obiad

Tym razem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika.  500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 pęczka natki pietruszki  1-2  łyżeczki przyprawy kebab/gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.