Jogurtowe ciasto cytrynowe / Jogurtowa babka cytrynowa

Jogurtowe ciasto cytrynowe / Jogurtowa babka cytrynowa

Jogurtowe ciasto cytrynowe / Jogurtowa babka cytrynowa

To jogurtowe ciasto ma naprawdę wdzięczny smak:). Czuć w nim jogurt, jest wilgotne i mocno cytrynowe za sprawą startej skórki cytryny i cytrynowego lukru. Przepis ten widywałam tyle razy na różnych blogach, forach, że w końcu postanowiłam się skusić, z drobnymi modyfikacjami:).  Ciasto: 450 g mąki  225 g jogurtu greckiego  150 ml oleju  150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka L 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z 1 cytryny  Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.