Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem

Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem

Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy, boczkiem i jajkiem

Barszcz biały na bogato:). Może być wersją wielkanocną, bo prezentuje się naprawdę ładnie. Jest treściwy, ciężki i kaloryczny, ale za to jaki pyszny. 500g białe kiełbasy surowej 150g boczku wędzonego 300-400ml zakwasu 2 marchewki  2 cebule 3 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por 3 ziemniaki 3 łyżeczki chrzanu 5 jajek pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, zagotowujemy. W międzyczasie białą kiełbasę wycią... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.