Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini

Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini

Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini

Przepis na : kolacja

F alafele to propozycja pysznej przekąski nie tylko dla wegan. Zazwyczaj robię je z ciecierzycy jednak na sklepowych półkach zieleni się bób więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria z rzodkiewek i ogórków. Falafele można jeść na ciepło lub zimno, odgrzewać w piekarni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.