Quiche lorraine z wędzonym boczkiem, dynią i topinamburem podany z weissbierem

Quiche lorraine z wędzonym boczkiem, dynią i topinamburem podany z weissbierem

Quiche lorraine z wędzonym boczkiem, dynią i topinamburem podany z weissbierem

Q uiche lorraine -  placek lotaryński, tym razem w zdrowszej wersji.  Obok wędzonego boczku moja ulubiona dynia Hokkaido, którą uwielbiam za intensywny kolor i za to, że nie trzeba jej obierać ze skóry, a smażona lub pieczona nabiera lekko dymnego aromatu :); rewelacyjny topinambur i migaine z garścią zielonej pietruszki. Znakomita przystawka do podania na ciepło z sałatką śródziemnomorską oraz z schłodzonym do 7 ° C weissbierem. Placek można odgrzewać przed podaniem lub schłodzić przez noc w lodówce, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, boczek, placki, tarta, dynia, jajko, cytryna, fasola, sałatki, sałatka, ser, sok, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasteczka, sałata, przystawki, warzywa, przekąski, wieprzowina, sałatka z pomidorem, ser żółty, pieczony boczek, salatka z jajkiem, ser biały, ciasta z masa, ciasto z masa, jajka z farszem

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.