Halibut z witbierem i ziołowe łazanki z kurkami

Halibut z witbierem i ziołowe łazanki z kurkami

Halibut z witbierem i ziołowe łazanki z kurkami

Przepis na : obiad

L ekki letni obiad - delikatny halibut z plastrem chorizo duszony w piwie oraz łazanki z chrupiącymi kurkami i cytrynową macierzanką. Sezon warzywny w pełni więc proponuję dodać porcję młodych warzyw np. fasolkę szparagową gotowaną na parze. Idealnym uzupełnieniem tego zestawu będzie schłodzone do 6 ° C piwo pszeniczne w stylu witbier, kwaśno-cierpkie nawiązujące do nut ziołowych i cytrusowych w potrawie,  wcześniej użyte do duszenia ryby. Porcje: 2 Czas przygotowania: 35 minut Składniki: Halibut 300 g płat hali... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.