Gravlax z łososia w kwasie z buraka

Gravlax z łososia w kwasie z buraka

Gravlax z łososia w kwasie z buraka

M arynowany łosoś w wiosennej odsłonie, przepyszny! Może być ciekawą odmianą po świątecznym menu, zwłaszcza tam gdzie serwowano ciężkie, tłuste i sycące dania, zamieniające się wałeczki niechcianego tłuszczu ;) Czas przygotowania: 48 godzin Składniki: 400 g surowego łososia ze skórą, 3 łyżki soli, 3 łyżki brązowego cukru, 2 pęczki koperku, 25 ml whiski, 25 ml kwasu z buraków , skórka z połowy cytryny, Przygotowanie: Jeden pęczek koperku posiekać i wymieszać z solą, cukrem, skórką z cytryny, whiski i kwasem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.