Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem

Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem

Bezglutenowa farinata z rozmarynem podana z marchewkami glazurowanymi dziką różą z białym makiem

Przepis na : śniadanie

Farinata to włoski placek z ciecierzycy, który znakomicie sprawdza się jako bezglutenowy zamiennik pieczywa, dodatek do sałatek, warzyw smażonych i pieczonych. Odrobina jogurtu z pastą tahini lub baba ghanoush i z Włoch przenosimy się do orientu. Cztery podstawowe składniki: mąka z ciecierzycy, woda, oliwa i sól... i wpadacie po uszy bo chrupiąca skórka z miękki środkiem po prostu uzależnia :D    Mąkę trzeba moczyć z wodą przez kilka godzin więc najlepiej "nastawić" ją na noc, rano wymieszać z oliwą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, mak, placki, tarta, suszone pomidory, pasty, bezglutenowe, grill, wielkanoc, śniadania, pączki, pasta, ciasto, sałatki, sałatka, pieczywo, sałatka z ciecierzycy, bez pieczenia, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki, ciasto z makiem, pączki pieczone, sałatka z pomidorem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, łatwe ciasto, salatki do grilla, sałatka na grilla, warzywa na patelnie

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.