Ryż basmati z musem z granatu i malin

Ryż basmati z musem z granatu i malin

Ryż basmati z musem z granatu i malin

Przepis na : śniadanie

Kolejne śniadanie na ciepło. Ryż basmati słodko-kwaśny. Słodycz nadaje banan, natomiast kwasowość daje mus: zmiksowane pestki granatu z malinami. Jeśli nie lubicie, gdy Wam coś plącze się między zębami :) to proponuję z granatu zrezygnować, a zmiksować same maliny - też będzie smaczne. Można dodać łyżeczkę lejącego miodu; ja nie dodawałam. Składniki na jedną porcję: pestki z 1/4 granatu 1 garść malin (mogą być mrożone, ale rozmrożone) 1 banan 1 łyżeczka miodu - opcjonalnie 1 łyżeczka wiórków kokosowych do pos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.