Orkiszowe pierogi z nadzieniem z dyni i czerwonej soczewicy

Orkiszowe pierogi z nadzieniem z dyni i czerwonej soczewicy

Orkiszowe pierogi z nadzieniem z dyni i czerwonej soczewicy

Zawsze mówię tak, że jeśli dania przeze mnie zrobione smakują mojej córce, a jeszcze dodatkowo wcina je ze smakiem koleżanka mojego dziecka, to znaczy, że musi być pyszne :) Jeśli zostanie Wam nadzienie, możecie spokojnie je zamrozić i wykorzystać przy następnej okazji. Będzie szybciej :) Zrobicie wtedy tylko ciasto. Składniki wystarczą na 5-6 porcji. To, co mi się podoba w tych pierogach to fakt, że gdy po ugotowaniu przełoży się je do salaterki - nie sklejają się. Od czasu do czasu tylko delikatnie je mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.