Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów

Mocno aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi, chrupiącymi grzankami. Składniki: 1 puszka cieciorki (450g) 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 3 łyżki pikantnego ketchupu 3 suszone pomidory z oliwy sól pieprz 1 pęczek natki z pietruszki Wykonanie: 1.  Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grubszą kostkę. 2.  Cieciorkę odsączyć z zalewy, a czosnek obrać i pokroić w plasterki. 3.  Pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, suszone pomidory, przekąski, przekąska, kanapki, przystawki

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.