Kawowa panna cotta z musem czekoladowym

Kawowa panna cotta z musem czekoladowym

Kawowa panna cotta z musem czekoladowym

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii, ja prezentuję ją w wersji z mega intensywnym smakiem kawy i odrobiną bardzo słodkiego musu czekoladowego. Składniki: 200ml śmietany 30% 200ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 50ml wrzątku 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki mleka Mus czekoladowy: 100g mlecznej czekolady 120ml śmietany 30% Dekoracja: bita śmietana 1/2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: 1. Żelatynę zalać zimnym mlekiem, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, czekolada, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.