Drożdżowe racuchy z jabłkami i nutą cynamonu

Drożdżowe racuchy z jabłkami i nutą cynamonu

Drożdżowe racuchy z jabłkami i nutą cynamonu

Domowe placuszki pachnące cynamonem, z wyrazistym smakiem dojrzewających w słońcu jabłek to nie tylko szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska, ale również idealny pomysł na lekki deser z jabłkami. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 25g drożdży 2 jajka 3 jabłka 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu masło klarowane Wykonanie: 1.  Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem, mieszać do momentu rozpuszczenia drożdży. Odstawić na około 10-15 minut. 2.  Jabłka obrać, wydrążyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, placuszki, desery, deser, przekąski, ciasto, przekąska, szybkie przekąski, ciasta z jabłkami, łatwe ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.