Sałatka z mozzarellą i miodowym winegret

Sałatka z mozzarellą i miodowym winegret

Sałatka z mozzarellą i miodowym winegret

4-5 liści sałaty,  1 żółta papryka,  1 czerwona papryka, 1 cebula,  3-4 średnie pomidory, mini mozzarella (opakowanie 125 g). Sos miodowy winegret: szczypta soli morskiej, 2 łyżki miodu, 1 łyżka soku z cytryny, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia. Lekka, kolorowa i wyśmienita sałatka, którą możemy serwować jako osobne danie, ale również jako niebanalny dodatek do obiadu. Polecam szczególnie jako dodatek do dań z drobiu. Przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.