Kurczak w panierce z krakersów

Kurczak w panierce z krakersów

Kurczak w panierce z krakersów

1 kg fileta z kurczaka50 dag pikantnych krakersów20 ml jogurtu naturalnegosos czosnkowyDzisiaj jest niedziela, więc chciałam przygotować dla rodziny coś wyjątkwego. Na portalu przepisy.pl znalazłam bardzo fajny przepis na kurczaka. Filety po upieczeniu są, soczyste, mięciutkie i smakują wyśmienicie.Filety pokroić w paski, przełożyć do miski i zalać jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki.Krakersy drobno pokruszyć (ja użylam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.