Tarta z pigwowca z bezą włoską

Tarta z pigwowca z bezą włoską

Tarta z pigwowca z bezą włoską

Nie da się nie zauważyć inspiracji do tego wpisu (klik, kilk).  Prawda jest też taka, że nie dało się nie zrobić pigwowcowej wersji tarty cytrynowej od pani Sikoń.  Tak samo jak w oryginale,  tak i tutaj słodkość bezy i kwaskowatość pigwowca to idealne połączenie.  Do tej tarty użyłam krem z pigwowca (curd) , który pokazywałam Wam już jakiś czas temu.   Składniki: 250 g kruchego ciasta 1 słoiczek kremu z pigwowca Beza włoska: 75 g cukru kryształ ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, krem, włoska, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, grill, cytryna, pieczenie, syrop, ciasta z kremami, ciasto z kremem, lekkie ciasto, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasto cytrynowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, lekkie dania, dania z grilla

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.