Wiosenna zupa z ziemniakami, cukinią i zielonymi szparagami

Wiosenna zupa z ziemniakami, cukinią i zielonymi szparagami

Wiosenna zupa z ziemniakami, cukinią i zielonymi szparagami

Wiosenna zupa z pierwszymi zielonymi szparagami. Użyłam wcześniej ugotowanego bulionu z kurczaka. Warto zupę podostrzyć, już na talerzu, papryką w płatkach lub harissą. Można też dodać nieco śmietany. Ale i bez niej jest smaczna. Polecam!   składniki  350 g ziemniaków  400 g - 1 średnia cukinia 500 g - pęczek zielonych szparagów  2 średnie młode białe  cebule 3 ząbki czosnku 100 g chorizo pokrojonej w plasterki 1 duża garść liści bazylii sól, pieprz 1,5 l bulionu  oliwa do sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.