Pikle z ogórka

Pikle z ogórka

Pikle z ogórka

Szybki i prosty sposób na zrobienie pysznych pikli ogórkowych. Są znakomitym dodatkiem do wszelkich dań, nie tylko azjatyckich.  Dobrze się sprawdzą z wędliną na kanapkach. Zamiast cukru dałam ksylitol. Tak przygotowane pikle można przechowywać w słoiku w lodówce.  Bardzo polecam! Przepis na podstawie magazynu "Jamie" składniki 1 długi ogórek lub 2 średnie 1 papryczka chili 1/2 pęczka kolendry, posiekana 2 łyżeczki octu ryżowego - do smaku 1/2 łyżeczki cukru lub ksylitolu - do smaku przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.