Halibut z grilla

Halibut z  grilla

Halibut z grilla

Błyskawiczny obiad. Moczenie ryby w mleku likwiduje zapach, który nie każdy lubi. Jeżeli nie mamy czasu na długie moczenie, zalejmy rybę mlekiem przynajmniej na 15 - 20 minut. Halibut okazał się bardzo smaczną rybą - przyznaję ze wstydem, że wcześniej nigdy go nie jadłam. A szkoda, teraz to nadrobię. składniki ( 2 porcje) 2 dzwonka halibuta sól pieprz cytrynowy mleko oliwa  przygotowanie Halibuta umyć i osuszyć. Zalać mlekiem i odstawić na 1 - 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć, osuszyć, posolić, posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.