Domowy kisiel malinowy

Domowy kisiel malinowy

Domowy kisiel malinowy

Jaki kisiel jest najlepszy? Wiadomo - domowy, na bazie świeżych owoców. A malinowy lubię najbardziej.  Polecam! składniki 200 g malin 100 g borówek amerykańskich 2-3 łyżeczki cukru lub ksylitolu ( do smaku) 3-4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 250 ml wody + dodatkowe 60 przygotowanie Owoce opłukać. Odłożyć kilka malin do przybrania, resztę zmiksować. Przetrzeć przez sito do rondelka. Dodać borówki, szklankę wody, ksylitol. Zagotować, gotować na małym ogniu ok 2 minut. Mąkę rozmieszać dokładnie w pozostałej zimne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.