Barania łopatka z pomidorami z wolnowaru

Barania łopatka z pomidorami z wolnowaru

Barania łopatka z pomidorami z wolnowaru

Barania łopatka idealnie nadaje się do wolnowaru. Mięso wstawiam wieczorem, tak aby rano by ło już miękkie. Rano mięso wyjmuję, owijam w folię aluminiową, studzę i wstawiam do lodówki - znacznie łatwiej je później pokroić w plastry. Sos przecieram i też odstawiam w chłodne miejsce. Jeżeli utworzy się na nim tłusta skorupa - zdejmuję. Pokrojone w plastry mięso odgrzewam w doprawionym sosie. Pyszne!   składniki ok 900 g baraniej łopatki, bez kości 8 - 10 ząbków czosnku 1 cebula 30 g świeżego imbiru  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.