Ośmiornica z ryżem i sosem pomidorowym (ośmirniotto)

Ośmiornica z ryżem i sosem pomidorowym (ośmirniotto)

Co potrzebujemy? 1 mrożona ośmiornica 2-3 cebule papryka chilli liśc laurowy, sól, czosnek, oliwa z oliwek puszka pomidorów w puszce 2 torebki ryżu cytryna pietruszka Co robimy  Ośmiornicę wrzucamy do garnka, dodajemy 1 dużą cebule w całości, paprykę chilli i kilka listków laurowych oraz łyżka - dwie oliwy. Zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy cebula zrobi się miękka. Resztę cebuli , czosnek siekamy drobno. Szklimy na oliwie i dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy 5-10 minut...

Czytaj dalej na blogu Snejkusiowe Przepisy

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.