Podpłomyki- smak dzieciństwa.

Podpłomyki- smak dzieciństwa.

Podpłomyki- smak dzieciństwa.

Przepis na : obiad

Ostatnio na blogu co raz częściej pojawiają się przepisy z moich lat dzieciństwa. Jakoś wracam sentymentalnie do tamtych zapomnianych mi już smaków, próbuje je odtworzyć tak jak je zapamiętałam. Przypominam sobie chwile i wspólne momenty z moją babcią jakie towarzyszyły nam przy przygotowywaniu tych pyszności. To niesamowite, ile człowiek pamięta. Pamiętam białe meble o mojej baci w kuchni, kredens, za który pewnie dzisiaj dałabym się pokroić, pamiętam jej blaszane miski, w których przygotowywała ciasto i in... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, placki, ciekawe przepisy, pierogi przepis, pierogi, szybka kolacja, majonez, kolacja, chleb, szybkie ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, impreza, obiad, pieczywo, łatwe ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, drugie danie, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.