Wafle z masą krówkową (kajmakiem)

Wafle z masą krówkową (kajmakiem)

Wafle z masą krówkową (kajmakiem)

Przepis na : deser

Uwielbiam wafle i krówki, dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki, które doskonale się komponują. Poniżej prezentuję 3 sposoby na wafle z karmelkiem, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie :) 1. Sposób z krówek 500g krówek (najlepiej ciągnących) 70g masła Ewentualnie 1 łyżka gorzkiego kakao 1 – 2 opakowania wafli (najlepiej prostokątnych lub kwadratowych) Krówki rozpuszczamy z masłem na wolnym ogniu, mieszając. (W tym momencie możemy do masy dodać kakao). Gdy masa się zagotuje, zdejmujemy ją z ognia i pozosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.