W krainie trzech zamyślonych krówek… Marmoladka z płatków róż :)

W krainie trzech zamyślonych krówek… Marmoladka z płatków róż :)

W krainie trzech zamyślonych krówek… Marmoladka z płatków róż :)

Uwielbiam marmoladę różaną, a jako że nie mam dostępu do dzikiej róży, zrobiłam ją szaleńczym pomysłem z róż z ogródka. Muszę przyznać, że smak ma ciekawy- pychotka. Niestety nie jest jej dużo, ale doszłam do wniosku, że będę jej dodawać do innych marmolad, które użyje do pączków, czy drobnych ciasteczek. Na pewno urozmaici to ich smak :) Składniki: 250g pachnących płatków róż 500g cukru 250ml wody Po obraniu płatki pozostawiamy rozsypane na papierze, na około 15 minut, by robaczki miały czas zwiać :) Następ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.