Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami

Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami

Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami

Przepis na : deser

W yśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem-  kremem pâtissière , czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym i owocami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty. Kruche spody oraz krem warto przygotować wcześniej, na przykład wieczorem, a następnego dnia nadziewać babeczki. Przygotowanie kremu, wbrew pozorom nie jest bardzo trudne, trzeba tylko poświęcić mu trochę uwagi i czasu. Masa z żółtek i mąki dobrze łączy się z mlekiem i ładnie gęstnieje. Krem można przechowywać w lodówce do 3 dni. Musi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, babeczki, ciasto, naleśniki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, do pracy, drozdzowka, truskawki, truskawka, francuskie, drożdżówki , naleśnik, maliny, tarta, tort, torty, budyń, desery, muffiny, deser, szybkie ciasto, szybkie ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami, ciasto na naleśniki, masa do babeczek, ciasto z kremem

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.