Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze

Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze

Chińskie pierożki Jiaozi gotowane na parze

Chińczycy wierzą, że to oni wynaleźli pierogi, i od nich sztuki lepienia pierogów nauczyły się ludy stepów, które wiedzę tę rozniosły po szerokim świecie. Pierogi są jednym z ulubionych dań Chińczyków oraz tradycyjną potrawą spożywaną podczas Chińskiego Nowego Roku (szczególnie w północnej części kraju). Lepienie chińskich pierogów, podobnie jak naszych polskich, to praca wymagająca zamiłowania, cierpliwości i praktyki. Pierożki Jiaozi , choć proste w przyrządzeniu, mają zupełnie inny smak od polskich pier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, sosy, mięso, czosnek, sos sojowy, proste i szybkie przepisy, por , mielone, tarta, kuchnia chińska, do pracy, imbir, mięso mielone, kapustą, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, dania chińskie, lekkie ciasto, sos do mielonego , proste ciasto, drugie danie, dania na gorąco, lekkie dania

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.