Ciasto krówka bez pieczenia

624135
  • Ciasto krówka bez pieczenia
  • Polecają przepis

    Ciasto krówka bez pieczenia

    Ciasto krówka bez pieczenia proponuję każdemu, kto lubi słodkie ciasta oraz smak krówek. Ostatnio mogliście zobaczyć sernik krówkowy, który bardzo przypadł mi do gustu i do którego będę na pewno wracać, dziś kontynuuję moje krówkowe inspiracje w formie bez pieczenia, która jest moją ulubioną kategorią ciast.Moje ciasto w niemal każdej warstwie ciasta ma krówki lub masę krówkową, więc wydawałoby się, że całość jest piekielnie słodka. Nie jest tak, gdyż oprócz wspomnianych wyżej dodatków, w cieście nie ma an... Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

    Dodaj komentarz

    • ginginponiedziałek, 17 marca 2014 15:13:21

      Mmm, wygląda bosko :)Krówka to zdecydowanie coś dla mnie, uwielbiam takie smaki :)

    • Madlene PMadlene Pponiedziałek, 17 marca 2014 15:16:16

      Mniam, genialne to ciacho :)

    • AnonymousAnonymoussobota, 12 kwietnia 2014 18:54:15

      świetnie wygląda! zamierzam je zrobić na święta. Tylko pytanie, jak nie mam kuchenki mikrofalowej to mogę pogrzać np. na kuchence zwykłej?

    • Smakołyki BerenikiSmakołyki Berenikisobota, 12 kwietnia 2014 19:46:33

      Jak najbardziej można skorzystać z podgrzania na zwykłej kuchence, najlepiej zrobić to w tzw. kąpieli wodnej (w misce ułożonej na garnku tak, by ogrzewała ją para wodna), dzięki temu zniknie ryzyko przypalenia masy.

    • Anulek75Anulek75niedziela, 20 kwietnia 2014 20:34:10

      Dziękuję za przepis, zrobiłam ciacho na święta, pięknie wygląda i świetnie smakuje. Nieco je zmodyfikowałam i zamiast herbatników na dno upiekłam biszkopt, wyszło świetne :)Pozdrawiam, Wesołych Świat!

    • Smakołyki BerenikiSmakołyki Berenikiponiedziałek, 21 kwietnia 2014 11:31:31

      Polecam się na przyszłość i również życzę Wesołych Świąt :)