Szynka peklowana parzona

Szynka peklowana parzona

Szynka peklowana parzona

Przepis na : obiad

Pyszna i zdrowa domowa wędlina. Możecie też ją podać do obiadu na ciepło. 1,2 kg szynki Zalewa: 2,5 l wody op. soli peklowej łyżeczka cukru 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren jałowca 5 liści laurowych 5 ziaren pieprzu 5 posiekanych ząbków czosnku Szynkę umyć, osuszyć, usunąć błonki. W garnku zagotować wodę ze wszystkimi składnikami zalewy. Gotować ok 5 minut, ostudzić. Do chłodnej zalewy włożyć szynkę pamiętając aby mięso nie wystawało ponad wodę. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na 7-9 dni. Codziennie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.