Bigosik z młodej kapusty

Bigosik z młodej kapusty

Bigosik z młodej kapusty

Przepis na : obiad

Uwielbiam młodą kapustkę. Jest delikatna, szybko się gotuje i  z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie sezonu ;) Bigosik to pyszne danie do zrobienia w pół godziny. Można go podać z młodymi ziemniaczkami lub z pieczywem. 2 małe główki młodej kapusty 1 cebula 2 małe marchewki pętko kiełbasy np. toruńskiej łyżka suszonej włoszczyzny sól świeżo zmielony pieprz 1 l rosołu łyżka oleju 2 łyżki masła klarowanego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego pęczek koperku Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, posi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.