Pieczeń z jajkami i kabanosem

Pieczeń z jajkami i kabanosem

Pieczeń z jajkami i kabanosem

Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem pasty jajecznej i kabanosem, to danie, które po raz pierwszy przygotowałam na zeszłoroczne Święta. Wiedziałam, że będzie nam smakować, bo robię też podobną pieczeń z mięsa drobiowego (przepis znajdziesz TUTAJ ). Tym razem całość przygotowałam z myślą, że podam ją na zimno, w formie zimnej płyty, dlatego nie napiszę, jak smakowała na ciepło, bo tego po prostu nie sprawdziłam Pieczeń kroiłam po całonocnym chłodzeniu w lodówce. Połączenie mięsa mielonego z jajkami i kabanos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.